Web Summit 2018

Найсвіжіші враження з Лісабона
Вчора, 8 листопада, в Лісабоні (Португалія) завершився Web Summit. Там побувала засновниця Content.UA Євгенія Родіонова. Цієї миті вона з багажем інсайтів і крутих інтерв'ю летить додому. Але її враження летять попереду неї.

І поки ми працюємо над розшифровками і готуємо статті, присвячені Web Summit, ловіть короткий та емоційний звіт про один із найбільших щорічних заходів, присвячених діджиталу і технологіям.
Євгенія Родіонова, засновниця Content.UA
Web Summit проходить щорічно, і щоразу вражає масштабами проведення. Незважаючи на слово Web в назві, саміт охоплює набагато більше тем і напрямків.

Сюди їдуть підприємці з різних сфер: мода, медицина, будівництво, освіта, музика, спорт тощо. Їдуть, щоб показати свої розробки і подивитися, як керувати бізнесом в умовах розвитку технологій.
Web Summit не можна назвати тільки освітнім заходом. Крім доповідей, тут проходять панельні дискусії, виставки, пітчинг стартапів — дуже багато всього.

Сюди їдуть за натхненням, за інсайтами. Їдуть, щоб побачити, почути, потестити тренди і перспективи, звірити свій рух із загальносвітовим «компасом». Тому що організатори дійсно збирають представників найбільш пікових і прогресивних напрямків із усього світу.
Про враження та відкриття на Web Summit
Робота з даними стає альтернативою нафтового бізнесу. І за перспективністю, і за темпами зростання, і за прибутковістю.

З одного боку, розвиваються способи видобутку даних і їх використання, зокрема в маркетингу. З іншого — як ніколи гостро постало питання про безпеку даних. Розробляються технології, пов'язані зі зберіганням і захистом інформації. Методи, які ми вважали ефективними, стрімко застарівають.

Цитата одного зі спікерів: «Якщо ви хвилюєтеся, що ваші особисті дані вкрадуть, — не хвилюйтеся. Їх уже вкрали багато разів і вони зберігаються зараз не в одній базі».

Ще один момент, важливий у світі, що битком набитий інформацією, — її достовірність. Ми тільки-но вчимося відрізняти правду від фейків. І верифікація інформації, підтвердження її достовірності теж стає прибутковим бізнесом.
Неймовірна концентрація крутих спікерів. Olivier Robert-Murphy з Universal Music Group розповідає, як виграти Гран-прі в Каннах
Роботи вже тут
Це стосується не лише всесвітньо відомої Софії і її брата Хана, які своїм зовнішнім виглядом і висловлюваннями змушують згадувати «Термінатора», «Матрицю» та інший постапокаліпсис про повстання машин.

Робот-пилосос, кавоварка, якою можна керувати зі смартфона, — всі ці зручні дрібниці зі штучним інтелектом збирають про нас інформацію і поступово починають знати про нас більше, ніж ми самі.

Сьогодні це потрібно їм, щоб краще виконувати свої функції. Але, чим сильніше розвивається інтернет речей, тим серйозніше людство повинно замислитися, в яке русло його спрямувати, щоб речі не стали інструментом заподіяння шкоди.
50% населення планети не мають доступу до інтернету
Поки одна половина людства сприймає інтернет як належне, і вже всерйоз розмірковує щодо того, як його приборкати, друга половина досі не має до нього доступу.

Ми живемо в такий дивний час, коли світ розділений у цьому сенсі рівно навпіл. Про це говорив Тім Бернерс-Лі, засновник World Wide Web Foundation, який, по суті, є творцем інтернету.

Тім зізнався, що його дітище розчаровує його. Поділився думками про те, в який момент і чому все пішло не так, і розповів, як його організація працює над тим, щоб інтернет став доступним, але безпечним. Більше інформації про це шукайте за хештегом #fortheweb.
Сьогодні ми усі трошки діджитал-зомбі :)
Медитація як спосіб не стати діджитал-зомбі
Про медитацію говорять чимало технологічних гігантів. Її розглядають як спосіб зберегти розум чистим і продуктивним в умовах постійного інформаційного валу і перманентного стресу.

Крім того, медитація істотно підвищує креативність — про це говорять компанії, які вже не один рік практикують її в своїх офісах і робочих просторах. На саміті вони презентували застосунки, які допоможуть вашому колективу робити брейки не на каву і цигарки, а на релаксацію для зростання продуктивності.

До речі, ми в Сontent.ua вже давно запровадили цю традицію завдяки Студії медитації Яна Тіана.
Багато українців — успішних, красивих і розумних
Крім глобального розмаху, найяскравішим враженням стала кількість українців на саміті — як учасників, так і відвідувачів.

Ми мали можливість познайомитися і поспілкуватися і на пресаміті у творців CRM-системи DIGA, а потім і на IT-вечірці, яку організували медіа-консалтинг Simply Media та інвестфонд Digital Futurе.
Вечірка українських учасників Web Summit. Цей двоповерховий заклад під зав'язку набитий гостями, плюс активний рух на вулиці. Нас багато і нас не подолати :)
Можу сказати, що українці мегакруті! Їхні обличчя, їхня життєва позиція, те, як і що вони роблять, наскільки масштабні проекти творять.

Українці представляли не тільки свої стартапи. В американських, німецьких проектах за IT часто теж відповідали наші співвітчизники. Тобто українці абсолютно впевнено почуваються на світовому рівні! Це викликає величезну гордість і за них, і за Україну.
Я привезла багато цікавого. Не перемикайтесь!
Зараз готуються кілька інтерв'ю з крутими і яскравими українськими стартаперам і розгорнутий матеріал із враженнями і висновками, які Євгенія везе з Лісабона. Так що не перемикайтесь!
Також вам може бути цікаво:
Підписуйтесь на наш контент!
Щомісяця наші підписники отримують цікаві дайджести від діджитал-експертів
Пишіть, дзвоніть — ми дуже любимо спілкуватися:

info@content.ua
+380 (96) 274 32 65
Усі права захищені: Content ® UA
2018