#дієві. USAID і Міністерство молоді та спорту запустили всеукраїнську кампанію, що розповідає про захопливі проєкти молодих волонтерів
Зібрати десятки мільйонів, застосувавши силу креативу? Менш ніж за рік зробити те, на що армії США знадобилося 60 років (і це про створення жіночої військової форми)? Використати знання про авто, щоб робити зі звичайних машин кейсеваки? Рятувати покинутих братів наших менших, інколи навіть ризикуючи життям? Або перетворити любов до музики на інструмент для відновлення зруйнований будинків? Це, та багато інших захопливих речей роблять герої нового проєкту #дієві. Масштабна кампанія покликана висвітлити внесок молоді у волонтерський рух в Україні, а також розказати багато цікавого про захопливі ініціативи Міністерства молоді та спорту.

У діях сила небайдужих
#дієві знайомлять з проєктами молодих волонтерів у форматі відео-інтерв'ю в Tiktok, Instagram, YouTube та Facebook. Герої кампанії розкажуть про свою справу, мотивацію продовжувати, а також шлях до волонтерства, поділяться щирими емоціями та натхненням. Кожна розповідь — це десятки, сотні і тисячі врятованих життів, закритих запитів, відновлених домівок. Це — про реальні зміни у житті окремих людей і цілих громад.

А окрім історій волонтерів, #дієві розкажуть про такі ініціативи Міністерства молоді та спорту України, як ВІДНОВА:UA, платформа Співдія, проєкт «Ти як?», діяльність молодіжних рад, молодіжних центрів та волонтерських платформ.


Відео: https://www.youtube.com/watch?v=h9uBsz-SlPk

Звичайні хлопці та дівчата з дивовижною силою
Організатори недарма вибрали для #дієві стилістику коміксів про надзвичайних персонажів. Адже кожен з героїв проєкту віднайшов у собі «суперсилу»: робити те, що може, для допомоги тим, хто її потребує. Вони не злякались реальної небезпеки для власного життя, як Сергій Луденський, який рятує покинутих тварин на прифронтових територіях — часом, навіть під обстрілами. З легкістю проміняли запальні вечірки на не менш запальні рейв-толоки, як це зробили засновники проєкту Repair together, що організували відбудову та розбір завалів під DJ-сети. Задіяли креативний підхід, як Аліса Меженська — співзасновниця легендарного збору донатів, в якому замість бажаних 5 млн грн було отримано 32+ млн грн. Або взялися посилювати непереможність наших захисниць, як ГО «Землячки. Ukrainian Front», що забезпечують жінок у силах оборони усім необхідним. І це ще не всі неймовірні історії, адже вже скоро #дієві розкажуть про проєкти Кіри Родкіної, Сергія Пронкіна, Р.І.Д., PR Army, Українську волонтерську службу та Солом'янських котиків.
Важкі виклики — реальні дії
#дієві розповідають про хлопців та дівчат з різних куточків України, які вирішили волонтерити самостійно, долучилися до волонтерських організацій, або створили власні волонтерські проєкти з однодумцями.

Вони вже отримали приголомшливі результати та продовжують працювати у таких напрямках:

  • відбудова та розчищення завалів у деокупованих селах;

  • медична сфера, зокрема, тактична медицина та евакуація;

  • допомога тваринам, що постраждали внаслідок війни;

  • забезпечення потреб жінок в ЗСУ;

  • виховання самоідентифікації українців та активна робота на інформаційному фронті;

  • розвиток культури волонтерства та навчання волонтерів.


Брак досвіду — не проблема, коли є жага допомогти
Більшість героїв проєкту не планували відкривати в собі талант волонтерства. Вони мали власні справи, ходили до вишів чи на роботу та вели звичайне життя. Проте коли стикнулися з чужим горем чи реальними проблемами, не змогли залишитись осторонь, і просто почали діяти.


Про неймовірний внесок української небайдужої молоді у наближення нашої перемоги мають дізнатися по всій Україні та за її межами!


Створення матеріалу стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та Міністерство молоді та спорту України.

Окремі думки та погляди, висловлені у матеріалі, є авторськими та необов'язково відображають погляди USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.


Фотоматеріали проєкту: https://drive.google.com/drive/folders/114NEOqM8Ve5Bb_UhY2FbqRDvNthf9JNk?usp=sharing


https://www.dievi.com.ua/

Instagram: https://www.instagram.com/dievi.molod/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCQKbQCsSeJ5kysRDcte9LBQ

TikTok: https://www.tiktok.com/@dievi_molod?lang=uk-UA

Facebook: https://www.facebook.com/dievi.molod


Контакти:

Анна Безродна

+380 93 425 32 00

a.bezrodna@gmail.com

Підписуйтесь на наш контент!
Щомісяця наші підписники отримують цікаві дайджести від діджитал-експертів
Пишіть, дзвоніть — ми дуже любимо спілкуватися:

info@content.ua
+380 (67) 320 6740
Усі права захищені: Content ® UA
2023